welcome to my blog....

WELCOME TO MY BLOG...JANGAN LUPA TINGGALKAN KESAN ANDA DI BLOG NIE YE..TIMA KASIH..:^_^

Monday, 30 April 2012

SEGMEN : BLOGLIST MAY BY IERA





nie adalah segmen kedua yang pernah saya jon....

tengs 2 kawan2 yang sudi tunjuk ajar ya...



kawan2 pun jangan sugan2 a.k.a segan2 nak join ya...

ok lh t kita talk2 lagi ya...bye2 bedah.....

pelupa.....



hai semua....

pelupa....memang sinonim dan antonim dengan sesetengah manusia kn...

terutamanya saya la tak payah nak cari jauh2 kat sini pun ada....hehe

tadi masa dekat dalam dewan teringat yang kalkulator tak bawak...

lepas 2 pi la jumpa lecture..ehem2..

macam nie..

saya : puan saya lupa bawak kalkulator la...
puan : tinggal kt mna...
saya : kt asrama
puan: tak tunggu jp

lepas 2 hati x senang lagi pi la tanya lagi...

saya :en saya lupa bawak kalkulator la
encik:tinggal kt mana..
saya:asrama...
encik:tak pa jp lagi amk kt unt peperiksaan...

baru la senang hati sikit..hehe



jangan lupa lagi ya....

doakan saya ya kawan2...rabbitemoticon



ok lah t kita talk2 lagi ya....bye2 bedah...

Sunday, 29 April 2012

i will miss u all....






sop..sop..sop...   

tak boleh nak cakap airmata mengalir dengan sendirinya....

laju..laju..dan semakin laju......tuzkicrazyrabbitemo    

will miss u all...
.
.
.
.





sop..sop..sop....


  ok lah gud nite and sweet dream.....

Segmen:Bloglist Mei By Pecinta Pink









 mai pakat2 join ya kawan2...

klik ja banner nie untuk join...

komen tentang blog pencinta pink :blog awak comel and sweet sangat...pink gitu....

keserabutan melanda...digital elektronik....:)))




hai semua...

nie ha pening kepala nak study digital esok dah da paper....

mai tengok apa yang cek dok buat 2....huhu
.
.
.
.
.
.
.
v





  


 

orang study benda nie yang aku p dok mewarna pulak..hihi
.
.
.
.
v


adoi....pening2.....ya allah permudahkan lah ya allah..

ok lah t kita talk2 lagi ya ..bye bedah....

Saturday, 28 April 2012

hangout with yayang wanda hana....




yuhuuhu......best sangat ari nie....kita jumpa yayang kita...

terubat jugak rindu ini....

nie yayang kita...
.
.
..
.
.
.
v

Wanda Hanna

datang jumpa kita orang kat kulim....nak g umah busy sebab nak final...so dia datang la kulim......

tq kawan......nanti cuti kita p umah ya.....:)))

ok mai kita tengok gambar2 yang kita orang sempat nak snap...huhu











ok 2 la gambar yang sempa kita snap..sebenarnya ada lagi tapi dekat hp member.....

nanti kita bubuh lagi pic ya....join ya baca entri kali ini......:))))

ok lah t kita talk2 lagi...bye bedah....





Friday, 27 April 2012

kek





kek??

ini kek yang yayang kita bagi........
.
.
.
.
.
.
.
.
v


yayang keke awak sedap la..nanti buat lagi ya.....hehe...

betul tak tipu.....ok lah nanti kan di entri yang akan datang ya..belum habis story lagi nie..huhu


ok lah t kita talk2 lagi ya....

teruja....





hai2..semua.


hihihi...huhuhuh..hhahah...

napa nie.....nie la yang nak cerita nie...fb dah kembali normalllll..

bye2 time line.....

tara......
.

.
.
..
.

v


dah ok dah..x serabut dh ....:))

ok lah t kita talk2 lagi..bye bedah....

Wednesday, 25 April 2012

paper et201




esok...tomorrow..adalah paper et201..:(((

tak taw la nak kata macam mana formula n teori bercampur...

hafal jangan tak hafal.....

hope aku boleh buat la...

adoii..tak taw la macam mana...

ya allah pemudahkan la....
nampak memang relax tapi sebaliknya macam nie...tuzkicrazyrabbitemo

ok lah t kita talk2 lagi ya....doakan saya ya..amin

miss u



miss u???

uih3 bukan buah hati ya....tapi miss budak nie ha...
.
.
.

.
.
.
v
Wanda Hanna 

huhuh...ana kita copy pic awak nie jgn marah ek......

katanya nak datang jumpa kita orang kat poly tapi tak tw lagi.....

huhu..ok lah...cukup la sikit2 miss 2...

ok lah t kita talk2 lagi..bye bedah.....

Tuesday, 24 April 2012

gelong..!!!




hai semua...

huhu..sekarang adalah waktu orang semua tido..

di buai2 mimpi yang indah..sedangkan aku tak boleh nak tido lagi...

nie la akibatnya bila tido siang..malam berjaga...

wah entri di sening pagi....

sapa yang gelong sebenarnya nie.....aku ka??ohh tidak..hahah

bila dah mata tak boleh tido semuanya dah tak betul.....

bila dah tak da keja....takk boleh tido nie la hasilnya....
.
.
.

.
.
.
.
.
v




bila virus dah menular baru la terhegeh2 nak burnn semua dalam CD....

7 keping cd semuanya penuh ngan gambar..video ngn game,,,

da lagi yang belum di burn kan sebabnya disc dah habis..hihii

bila dah laptop lembab macam  kura2 baru nak buat...ish2..

tu la pandan muka.....tuzkicrazyrabbitemo

huhuhu.......laptop gelong tuan pun gelong sekali...

ok lah t kital2 lagi..bye bedah.....

Sunday, 22 April 2012

:((




tenangkan la hatiku yallah...
permudahkan lah segala urusanku...
kembalikan semangat ku yang telah hilang..kuredha dengan segala qadar dan qadar mu ya allah.....
amin ya rabaalamin.....




ok lah t kita talk2 lagi..bye bedah....

erti sebuah persahabatan


2176167699_dc8e9aa35e_m



Dalam dunia ini kita tidak punya sesiapa,
Kecuali diri sendiri…..
Tetapi…Dalam kita bersendirian,kita beruntung kerana….
Mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.
Sebagaimana kita mengharapakan keiklasan dan kejujuran
Seorang sahabat,begitulah juga dia.
Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.
Cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.
Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.
Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya.
Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.
Kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti kerana kita juga ada janji yg tidak ditepati.
Kita beri beribu alasan memaksa dia terima alasan kita.
Waktu itu, terfikirkah kita perasaannya…..?
Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa…..tetapi kita sering terlupa.
Untungnya mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami
Yang selalu berada disisi pada waktu kita memerlukannya.
Dia mendengar luahan perasaan kita,segala rasa kecewa dan ketakutan.
Harapan dan impian juga kita luahkan.
Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah.
Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita hingga
Kadang-kadang kita terlupa sahabat kita juga ada cerita yg ingin dikongsi bersama kita.
Pernah kah kita memberi dia peluang untuk
menceritakan tentang rasa bimbangnya,rasa takutnya?
Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita.
Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?
Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya sepertimana dia meniup semangat setiap kali kita rasa kecewa dan menyerah kalah?
Dapatkah kita yakinkan dia yg kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah….?
Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia bersandar harapan?
Sesekali jadilah sahabat yg mendengar dari yg hanya bercerita…..
Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan sahabat…
Kerana dia juga seorang manusia,
Dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang,sedih dan kecewa.
Dia juga ada kelemahan dan memerlukan seorang sahabat…..
Sebagai kekuatan
Jadilah kita sahabatnya itu….
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yg kita sangkakan.
Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yg ingin diluahkan..
Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan…..
Kita tidak tahu….
Tetapi….jika kita cuba jadi sahabat sepertinya, mungkin kita
akan tahu…..
RENUNGILAH…
HARGAILAH SEBUAH PERSAHABATAN KERANA DISEBALIKNYA TERSIMPUL SEGALA-GALANYA
Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan. (Dale Carnagie)
Orang yang menunjukkan kebaikkan kepada anda adalah sahabat yang baik. Dan orang yang menunjukkan kesalahan anda adalah sahabat yang paling baik. (Hukamak)


 

ok lah t kita tlk2  lagi ya..bye bedah...

jangan sakiti hati ku lagi....







Aku manusia yang punya perasaan,
Yang ingin disayangi dan menyayangi,
Maukah kau mencoba mengerti,
Akan kisah hidupku yang sebenar-benarnya.
Apalah arti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat yang baiknya saja.
Tolonglah aku dan jawablah aku,
Sanggupkah kau menerimaku seperti ini?
Chorus:
Jangan sakiti hatiku lagi,
Jangan sakiti diriku lagi,
Membuat aku smakin tersiksa,
Di hidupku ini.
Repeat Chorus(3x)
Ouh.. ouh yea..
Membuat..membuat aku smakin tersiksa..
Yea.. yea.. di hidupku ini
Jangan Sakiti Hati Aku Lagi
Jangan Sakiti Diri Aku Lagi






ok lah t kita talk2 lagi..bye bedah....